Verheven werkomgeving

Object

Kantoor voor Humanistisch Verbond en omroep Human verdeeld over 5 verdiepingen in de Monumentale Majellakerk in Amsterdam.

In 1992 werd de laatste mis gehouden in de Gerardus Majellakerk (1928) in Amsterdam. Daarna kocht Stadsherstel de kerk en zorgde voor een eerste herbestemming van de kerk. Echter, in 2011 volgde een tweede herbestemming. Toen werd de koepel van het gebouw door een renovatie geschikt gemaakt als repetitieruimte voor het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast werden de omliggende ruimtes aangepast voor kantoorgebruik. In april 2017 verhuisde omroep Human en het Humanistisch Verbond naar de Majellakerk. Zij kregen de ingang aan het Ambonplein welke toegang geeft tot de 5 verdiepingen die zij tot hun beschikking hebben. Gescheiden door een geluidsdichte glaswand, grenzen 3 van de 5 verdiepingen aan de repetitieruimte van het orkest.

Opdracht

Renovatie en opnieuw inrichten van  de 5 verdiepingen (van totaal 500 m2). Het ontwerp betreft 3 verdiepingen met ruim 40 werkplekken, een projectzolder annex archiefruimte en een ontvangstverdieping, met onder andere vergaderruimtes, montageruimte, afsluitbare lunch-en workshopruimte en verschillende informele vergaderzitjes, inclusief maatwerkmeubilair (kasten, banken, vergaderzitjes), ontwerp nieuwe pantry en bewegwijzering.

In samenwerking met

Aannemersbedrijf Rob Laan, interieurbouwer Meuviro en grafisch vormgever PL design.

“De ontmoetingsruimte werkt echt heel goed en wordt zeer intensief gebruikt”

Deel dit project