Uitnodigende werkomgeving

Bedrijf: Lysias Consulting Group in Amersfoort

Opdracht

In een leegstaand, voormalig magazijn van de NS met een oppervlakte van maar liefst 300m2 wilde Lysias Consulting Group een werkomgeving laten creëren. Het moest een prettige werkomgeving worden voor adviseurs en ondersteunend personeel. Daarnaast moest de ruimte interne ontmoetingen, maar ook ontmoetingen met klanten faciliteren. Het bedrijf wilde dat de eigen meubels en een eigen kunstcollectie een mooie plaats in het geheel zouden krijgen.

Aanpak

Voordat Eva aan het ontwerpen begint, is een goed beeld van de bedrijfscultuur belangrijk. Maar, ook de wensen van het personeel zijn belangrijk. Immers, zij zijn diegenen die gebruik gaan maken van de ruimte. Daarom ging Eva met alle werknemers om tafel, zodat zij een passend ontwerp kon maken, rekeninghoudend met de bedrijfswaarden, wensen en gestelde voorwaarden. Deze informatie verwerkte zij in een ruimtelijk concept en uiteindelijk Interieurontwerp. Om alles in goede banen te leiden, begeleidde Eva de gehele bouw.

Resultaat

De grote ruimte is omgebouwd tot een ruimte met verschillende flexibele werk- en vergaderplekken. In het midden van de ruimte bevinden zich speelse werkblokken. Deze “dozen” hebben verschillende afmetingen, afhankelijk van de functie die ze hebben. Zoals een vergaderruimte, werkplekken, toiletten en zogenaamde “stiltecoupés”. Uiteraard is er in de ruimte ook plaats gemaakt voor een keuken, lunchtafel, zitje voor (wachtende) klanten en… een tafelvoetbalspel (ook belangrijk!). De open werkruimte voorin, kan met gemakkelijk schuiven veranderen van losstaande flexplekken naar een handige opstelling voor bijvoorbeeld bijeenkomsten. Licht is op een werkplek zeer belangrijk. De indeling biedt daarom voldoende ruimte voor daglicht. Door het plaatsen van lichtkoepels en een goed lichtplan is er altijd voldoende licht. Er is vooral veel blauw gebruikt in het interieur. Niet alleen omdat het past bij de huisstijl van het bedrijf, maar vooral ook omdat het creativiteit stimuleert! Voldoende ingrediënten voor een goede werksfeer dus!

“We hebben bijna iedere dag enthousiaste gasten over de vloer. Dat is super!”

Deel dit project