Speelse Eenvoud

Object: Woning in Amersfoort
Ruimte: Keuken en woonkamer

Opdracht

Dit gezin met drie jonge pubers had een keuken die onpraktisch en inmiddels te krap was. Er was onvoldoende plek voor een eettafel en de doorloop naar de tuin was onhandig. Het gezin wenste dan ook een nieuwe, maar betaalbare keuken, voorzien van voldoende apparaten en handig ingedeeld. De keuken mocht speels en bijzonder zijn, maar wel zo ontworpen dat het neutraal genoeg is voor een eventuele toekomstige verkoop van het huis. Naast de keuken wilden de bewoners bovendien een andere eettafel en stoelen. Daarnaast wilden zij het zitgedeelte en de televisiehoek meer een eenheid laten worden. Door de smalle doorgang tussen de beide ruimten, was daar geen sprake van.

Aanpak

Een goede manier om een beeld te krijgen van de smaak van de klant, is door samen te gaan shoppen. Eva is daarom samen met de bewoners naar keukenzaken gegaan om een goed beeld te kunnen krijgen van de gewenste ‘look and feel’. Nadat Eva een duidelijk beeld van de smaak van het gezin had gekregen, heeft zij twee ontwerpideeën voor de keuken uitgewerkt in 3D en twee plattegronden voor de indeling van de woonkamer. Daarnaast heeft Eva een kleuradvies uitgewerkt, die het interieurontwerp compleet maakte.

Resultaat

Een keuken van gangbare materialen met witte fronten en een zwart werkblad. Door de nachtblauwe achterwand en de vintagelook vloer, heeft de eenvoudige keuken een speelse uitstraling gekregen. De spiegels aan het einde van het werkblad, geven de keuken een ruimtelijk aanzicht. Om het zitgedeelte met de televisiehoek te verbinden, heeft Eva grote letterbakkasten geplaatst in de doorgang. Deze ‘happy wall’ zorgt niet alleen voor verbinding van de beide ruimten, maar is ook nog eens praktisch door zijn vele opbergvakken. Een speels resultaat, dat door zijn eenvoud bijzonder en ‘happy’ is geworden!

“Niet alleen ik, maar ook de kinderen zijn er super blij mee!”

Deel dit project