Sfeervolle werkomgeving

Bedrijf: Maatschap voor Communicatie

Opdracht

Omdat de Maatschap voor Communicatie uit de ruimtes groeide, die ze huurden in een bedrijfsverzamelgebouw, besloten ze intern te verhuizen naar een grotere kantoorruimte. Ze wilden graag een  plek creëren waar collega’s graag naar toe zouden komen, een plek om te werken en samen te komen. Deze verhuizing werd aangegrepen om het nieuwe kantoor volledig aan te passen aan hun wensen en klaar te zijn voor de groei van de organisatie. De wensen waren: een industriële sfeer met een huiselijke twist (gezellig en creatief). Geen grote kantoortuin, maar een ‘clubhuis’ met verschillende ‘hoekjes’ en veel ruimte voor groen.

Aanpak

Voordat Eva aan het ontwerpen begint, is een goed beeld van de gebruikerswensen belangrijk. Daarom kwam er een zoommeeting met alle medewerkers waarin  ‘ideaalbeelden’ en ‘schrikbeelden’  werden besproken. Op basis hiervan is een programma van eisen opgesteld.  Tevens ging zij met de verhuurder in gesprek om te inventariseren wat er wel en niet aan het pand veranderd mocht worden. Vervolgens maakte zij een ontwerp met verschillende varianten. Tenslotte begeleidde zij de gehele verbouwing en inrichting die hoorde bij het gekozen Interieurontwerp.

Resultaat

Er is een glaswand met staal-look geplaatst waardoor een grote vergaderruimte gerealiseerd werd, waarin plek is voor een grote stamtafel. De ruimte heeft diverse functies: projectwerkplek, vergaderplek, workshopplek.  De grote werkruimte heeft verschillende functies gekregen, die in elkaar overlopen: traditionele werkplekken met mogelijkheid om staand te werken, een leestafel waar je ook aan kan schuiven met een laptop of met elkaar kan lunchen en een bank waar je even rustig kan bellen, maar waar ook eventueel bezoek even plaats kan nemen. Tenslotte heeft het kantoor een eigen pantry en kleine vergaderruimte.

“Eva heeft op een zeer professionele wijze ons nieuwe kantoor een waanzinnige look & feel gegeven. Sfeervol, warm, licht maar ook praktisch. Met hergebruik van wat we hadden aangevuld met nieuw. Daarnaast heeft zij het proces strak georganiseerd, zodat wij er geen omkijken naar hadden. Blij mee!”

Deel dit project