Ruimtelijke keukenopstelling

Object: Vrijstaande woning in Andijk
Ruimte: Keuken

Opdracht

In 2014 hebben de bewoners van dit vrijstaande huis in Andijk hun huis laten bouwen. Omdat ze niet wisten wat ze met de keuken aanmoesten, hebben ze er voor tijdelijk een tweedehands keuken in gezet. Tevreden over deze open keuken waren ze echter niet en daarom schakelden ze Eva in. Ze wilden een gezellige leefkeuken, die van alle gemakken is voorzien. Ondanks dat er al een eettafel in de woonkamer staat, moest de keuken ook ruimte bieden om samen te eten. Hun wens was een kamer en suite tussen de woonkeuken en woonkamer, maar deze mocht niet ten koste gaan van de lichte woonkamer! Aan Eva de opdracht om de vele wensen te vertalen naar een gezellige en praktische leefkeuken, waarin het ruimtegevoel behouden blijft.

Aanpak

Een grote wens was een spoeleiland middenin de keuken. Maar, zou dat niet teveel ruimte in beslag nemen? Eva maakte een aantal 3D-schetsen met de mogelijkheden. Al snel volgde een keuze en kon Eva aan de slag met het uitwerken van de materialen, kleuren en details. Eva koos voor een landelijke uitstraling. Een keuze die niet alleen paste bij de wens van een groot, losstaand fornuis. Door het zandkleurige behang in de woonkamer en de warme kleuraccenten in de accessoires, vond Eva een klassiek-moderne landelijke keuken goed bij dit gezin én de woonkamer passen. Een keuze waar de bewoners het helemaal mee eens waren!

Resultaat

Alle wensen zijn vervuld in de nieuwe keuken. De woonkeuken heeft een groot spoeleiland en een eettafel, waar het gehele gezin aan kan zitten. Er is voldoende opbergruimte en er is plek voor een lekker groot fornuis. Door de kamer en suite kast kun je heen kijken, zodat er voldoende licht in de woonkamer valt en er een doorkijk is naar de tuin. De gekozen kleuren zorgen voor samenhang met de woonkamer. Een ruimtelijke keukenopstelling voor het hele gezin!

“Hoewel de keuken nu voller is, lijkt het toch groter.”

Deel dit project