Overal in het zicht

Object: Acquaradius, een appartementencomplex voor 50-plussers in Hoofddorp
Ruimte(s): de gehele woning, totaal 200m2

Opdracht

Toen de eigenaren het nieuwbouwappartement op papier kochten, stonden alleen de muren vast. Er was dus alle ruimte om de woning volledig naar wens in te vullen. De bewoners schakelden Eva in om een interieurontwerp te maken voor de keuken, de eet- en woonkamer en de slaapkamer. Daarnaast vroegen ze haar met een plan te komen voor de verlichting, een advies voor kleur, meubilair en stoffering. Ook werd haar gevraagd een ontwerp te maken voor de kamer en suite kast en voor de haard. Een complete en uitdagende opdracht dus!

Aanpak

Eva kwam met twee indelingsvoorstellen, waarbij ze o.a. rekening hield met de zichtlijnen. Ze wilde dat er volop genoten kon worden van het prachtige uitzicht, maar ook van optimaal contact met elkaar binnenshuis. Waar je ook zit. Daarnaast maakte Eva een aantal 3D-schetsen en maakten zij een maatwerkontwerp voor een kamer-ensuite kast. In de ontwerpen hield Eva rekening met de erfstukken die een plekje in het interieur moesten krijgen: een grote kersenhouten kast en secretaire. Eva zocht kleuren en materialen uit met een moderne uitstraling, die een mooi contrast vormden met deze klassieke erfstukken. Omdat de opdrachtgevers vaak vrienden en familie over de vloer krijgen, moest de eettafel een centrale plaats in de woning krijgen.

Resultaat

Ondanks dat de ruime woonkamer vrij licht is geworden, zorgt deze door een warme styling en indeling toch voor een geborgen en knus gevoel. De ruimten zijn klassiek ingericht, maar hebben een moderne twist. De eigen kunst en de aanvullende decoraties hebben een mooie plek in huis gekregen, waardoor ze optimaal tot hun recht komen. Eva heeft de indeling van het eet- en zitgedeelte ten opzichte van de keuken zo gerealiseerd dat er vanuit de keuken altijd direct contact is met familie en vrienden. En dat is natuurlijk wel zo gezellig als je aan het koken bent. Naast de grote eettafel, is de kamer en suite kast een echte blikvanger geworden. Doordat Eva samen met de bewoners de meubels en verlichtingsarmaturen heeft uitgezocht, zorgen de verschillende ruimten samen voor eenheid. Een heerlijk thuis, om lekker tot rust te komen.

“We kunnen haar absoluut aanraden. Want, alles wat je aandraagt, of hebt uitgezocht, accepteert Eva en verwerkt ze in haar advies. ‘Nee, dat kan echt niet’, zal ze dan ook nooit zeggen!

Deel dit project