Multifunctionele werkomgeving

Bedrijf: Flux, in het bedrijvenpand Planetarium in Amsterdam

Opdracht

De totale bedrijfsruimte is 200m2. Flux wilde deze ruimte onderverdelen in twee ruimtes: een ruimte die plaats biedt voor 6 tot 8 werkplekken en een multifunctionele ruimte die dienst kan doen als o.a. lunchruimte, vergaderruimte en opleidingslokaal voor 8 tot 12 personen. De werkplekken moesten zo ontworpen zijn, dat je er zowel alleen als samen kunt werken. De werkruimte moest gastvrij aanvoelen voor klanten. En, een belangrijke wens was dat er aandacht werd besteed aan de akoestiek. Flux houdt niet van standaard meubilair en inrichting. Eva werd dus met deze opdracht (weer) uitgedaagd er een bijzonder interieurontwerp van te maken.

Aanpak

Eva heeft verschillende opties geschetst door middel van plattegronden en 3D-schetsen en aanzichten. Omdat Flux geen standaard meubilair wilde, heeft Eva een aantal ontwerpen voorgelegd voor op maat gemaakte tafels die duidelijk ‘anders dan anders’ zijn. De ontwerpen waren stoer en natuurlijk, wat perfect past bij zowel de bedrijfscultuur als de natuur waardoor het kantoor omgeven wordt. Toen het definitieve ontwerp was gekozen, heeft Eva de gehele begeleiding van de uitvoering op zich genomen.

Resultaat

Het resultaat is een multifunctionele werkomgeving, met speciaal ontworpen bureautafels en een vergadertafel van stoer eikenhout met staal. De gezellige sfeer die binnen het bedrijf heerst, vertaalde Eva naar een sprankelende en kleurige inrichting. De strakke tafels, de rode stoffen stoelen en een vrolijk karpet geven niet alleen een speelse sfeer, het draagt ook bij aan een goede akoestiek. Maar dé eyecatcher is toch wel het kunstwerk op maat dat ontworpen is door Eva en uitgewerkt door kunstenaars Els en Loes Botman. De combinatie van prachtige fotografie met pastelkrijttekeningen symboliseren een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van Flux: contact maken en delen van informatie.

“Onze bezoekers zijn aangenaam verrast. Het interieur straalt professionaliteit maar ook intimiteit uit. De mix leidt tot het typisch Nederlandse concept van ‘gezelligheid’. Het geeft een aangename professionele en productieve werksfeer.”

Deel dit project