Groene werkomgeving

Bedrijf: Stichting Landzijde Purmerend

Opdracht

Op het moment dat Stichting Landzijde besloot te verhuizen van een monumentaal pand waar ze uit waren gegroeid, naar een modern pand aan het spoor, konden ze wel wat hulp gebruiken bij de aanpassing en inrichting van de nieuwe kantoorruimte. Ze wilden deze verhuizing aangrijpen om het nieuwe kantoor volledig aan te passen aan hun werkwensen en klaar te zijn voor de groei van de organisatie. De wensen waren: transparantie, buiten naar binnen halen, warm en kleurrijk, en een open indeling met voldoende plek om stil te werken of te overleggen.

Aanpak

Voordat Eva aan het ontwerpen begint, is een goed beeld van de gebruikerswensen belangrijk. Daarom kwam er een workshop met alle medewerkers en directie waarin ‘ideaalbeelden’ en ‘schrikbeelden’ werden gepresenteerd, een programma van eisen werd opgesteld en moodboards met de gewenste ‘look en feel’ werden gemaakt. Tevens ging zij met de verhuurder in gesprek om te inventariseren wat er wel en niet aan het pand veranderd mocht worden. Vervolgens maakte zij een ontwerp met verschillende varianten. Tenslotte begeleidde zij de gehele verbouwing en inrichting die hoorde bij het gekozen Interieurontwerp.

Resultaat

De grote ruimte is omgebouwd tot een ruimte met verschillende flexibele werk- en vergaderplekken. Hiervoor werden een aantal muren weggehaald en deels vervangen door glaswanden. Er kwam een nieuwe keuken en al het meubilair werd vervangen. Er zijn 2 grote werkruimtes die een visuele verbinding hebben. Vanuit alle werkplekken is zicht op de plantenbakken op de terrassen. De ontvangstruimte functioneert tevens als lunchplek. De grote vergaderruimte kan met verschillende opstellingen ook gebruikt worden voor workshops. Er is veel groen gebruikt in het interieur, niet alleen omdat dat dat rust en harmonie brengt maar ook omdat het bezoekers een uitnodigend gevoel geeft. De ruimtes zijn voorzien van speciale poefs die de akoestiek optimaliseren en het gemakkelijk maken om even bij een collega aan te schuiven.

 

Deel dit project