Een mobiele werkplaats

Object: Techniekhuis
Bestemming: Naschoolse opvang ’t Kasteel Trigon in Leiden

Opdracht

De naschoolse opvang ’t Kasteel Trigon in Leiden is gevestigd in het clubhuis van de lokale korfbalvereniging. Wat deze BSO miste, was een werkbank waar de kinderen van 6 – 12 jaar oud lekker aan konden knutselen. De werkbank moest uitnodigend zijn voor zowel de jongsten als de oudsten. Daarnaast moest hij verplaatsbaar zijn. Hij kwam namelijk te staan in de gemeenschappelijke ruimte van ’t Kasteel Trigon en de korfbalvereniging. Zo kan de werkbank, indien nodig, gemakkelijk plaats maken voor activiteiten van de sportvereniging.

Aanpak

Eva richtte een werkgroepje op met de kinderen van de BSO om erachter te komen waar de behoeften lagen. Behalve dat er veel geroepen werd door de kinderen, werd er ook veel getekend. De tekeningen hadden veel overeenkomsten; er moesten vooral meerdere werkplekken zijn en het geheel moest eerder op een werkplaats lijken, dan op een werkbank. Genoeg input voor Eva voor een ontwerp dat paste bij de wensen van de kinderen.

Resultaat

Eva ontwierp twee grote mobiele techniekkarren gemaakt van verschillende houtsoorten. Er zitten diverse raampjes in en wanneer je de karren tegen elkaar schuift, ontstaat er een huis. Er zijn diverse werkplekken gecreëerd, zodat er zowel individueel als samen geknutseld kan worden. Omdat ’t Kasteel Trigon het ontwerp wilde delen met andere BSO’s, maakte Eva een uitgebreide werkomschrijving zodat de mobiele werkplaats gemakkelijk kan worden nagemaakt.

“Van de techniekhoek wordt nog iedere dag met plezier gebruik gemaakt.

Deel dit project