Een huis vol details

Object: Herenhuis in de Archipelbuurt in Den Haag
Ruimte(s): zolder, woonkamer, studeerkamer, keuken, trappenhuis en badkamers

Opdracht

Op het moment dat de opdrachtgevers dit herenhuis kochten, was de uitstraling van het huis totaal gedateerd. Niet zo gek, want de vorige eigenaar had in de ruim 60 jaar dat hij er had gewoond, nooit iets aan het huis gedaan. De nieuwe bewoners wilden het gehele huis grondig laten aanpakken.

Eva werd gevraagd een interieurontwerp voor het gehele huis te maken. Zo moesten de studeerkamer en de kamer en suite een grote kast krijgen en moest de oude keuken vervangen worden. Maar ook de trappen hadden een flinke opknapbeurt nodig enenen… Het hele huis moest op de schop! De twee eigenaren wilden vooral een luxe, hotelachtige stijl. De charme van het herenhuis moest weer nieuw leven in geblazen worden door zowel bestaande details te restaureren als opvallende nieuwe elementen te plaatsen. Er komen vaak (voor langere tijd) vrienden en familie over de vloer, dus daar moest het huis ook op ingericht zijn. Daarnaast wilden ze hun culturen, Braziliaans en Nederlands, en de vele landen die ze hebben bezocht, enigszins terugzien in het ontwerp.

Aanpak

Toen de bewoners Eva inschakelden, hadden ze het huis nog niet eens gekocht. Eva werd betrokken vanaf de aankoopfase van het herenhuis. Gebruikmakend van de verzamelde inspiratiebeelden van de nieuwe eigenaren en tussentijdse ideeënschetsen van Eva kwam een definitief ontwerp tot stand. Naast het interieurontwerp begeleidde Eva de bewoners bij het opstellen van het bestek, het aanvragen van de bouwvergunning en deed zij uiteindelijk de totale begeleiding van de bouw.

Resultaat

Een Engelse sfeer bleek perfect bij de smaak van de bewoners te passen. Deze sfeer uit zich in het gebruik van kleur, zoals in de eetkamer en studeerkamer. Maar ook in het gebruik van veel hout, zoals van de trappen en leuningen. Deze zijn weer geheel kaal gemaakt, waardoor het mooie blanke hout goed zichtbaar is geworden. De behouden bestaande interieurelementen, zoals van de deuren en lambrisering vormt in combinatie met de unieke aangebrachte moderne details een hedendaags uiterlijk. Bijvoorbeeld door eigentijdse deurklinken te kiezen en de parketvloer juist niet traditioneel in visgraatpatroon te leggen maar in een zogenaamde Hongaarse punt. Daarnaast is er vooral veel aandacht besteed aan kastruimte. Niet alleen in de kamer en suite, maar ook in de slaapkamer en de studeerkamer zijn op maat ontworpen (inbouw)kasten geplaatst die vloeiend in het huis opgaan. Met oog voor detail is dit klassieke herenhuis volledig aangepast aan de eisen van nu en de wensen van de eigenaren!

“We wonen hier nu al vijf jaar, maar we zijn nog steeds trots!”

Deel dit project