Doorkijkkeuken

Object: Drive-in woning
Ruimte: Woonkeuken op 1e verdieping

Opdracht

De keuken was en is gesitueerd op de 1e verdieping waar ook de zitkamer is. Voorheen waren deze gescheiden door een overloop met toilet en trap. De overloop is jaren geleden open gemaakt en de wc naar beneden verplaatst. Er bleven nog 2 muren staan, omdat de keuken daar deels tegen aan was geplaatst. Toen het gezin besloot dat de keuken aan vernieuwing toe was, kwam ook de gedachte op om de muurtjes weg te halen omdat zij het doorzicht in de kamer belemmerden. Het doel was: meer contact tussen gezinsleden in woonkeuken en zitkamer en meer daglicht en doorkijk op de gehele verdieping. Het gezin had behoefte aan advies op het gebied van bouwkundige aspecten, indeling, materialisatie en details en wilde ook graag ontzorgd worden: ” Regel de verbouwing voor ons”. Ze wilden een ruime, praktische keuken met plek voor de bestaande Amerikaanse koelkast. Met daarnaast een gezellige bar.

Aanpak

Twee verschillende opties werden uitgewerkt in plattegronden, aanzichten en 3d schetsen. De keuze viel uiteindelijk op een hoekopstelling waarbij er een bar is geplaatst aan het schiereiland. Tevens is het lichtplan aangepast aan de nieuwe keukenindeling. Er is verder gekozen voor een combinatie van donker composiet werkblad, betonstuc op de achterwand en de bar en warmgrijze fronten.

Resultaat

De nieuwe lay-out van deze “Doorkijk” keuken zorgt voor een handige routing in de woonkeuken en veel licht en doorzicht op de gehele verdieping .

Deel dit project