Doorbraak in plaats van uitbouw

Object: Vrijstaande woning in Nijkerk
Ruimte: Gehele begane grond

Opdracht

De aanleiding voor de verbouwing was de wens om de verouderde en kleine keuken en de badkamer op de begane grond aan de wensen van dit opgroeiende gezin aan te passen. Dit was meteen een goed moment om de indeling en het gehele interieur van de begane grond aan te pakken, inclusief meubilair en raambekleding. Een belangrijk onderdeel van de opdracht was het onderzoeken of het creëren van een aanbouw nodig zou zijn om een ruimere keuken te realiseren.

Aanpak

De opdrachtgever wilde graag aan de hand meegenomen worden in het ontwerpproces. Er werd gestart met een  bijeenkomst om gezamenlijk te brainstormen over de gewenste stijl en het gevoel dat de opdrachtgever wilde realiseren. Ook werden de eisen en wensen uitgebreid besproken. Aansluitend ging Eva aan de slag met het ontwerp. Verschillende opties werden uitgewerkt in plattegronden, aanzichten en 3d schetsen en bijbehorende kostenraming. Het ontwerp omvatte een nieuwe badkamer, keuken, bijkeuken, waskamer, eetkamer en zitkamer , inclusief maatwerk tv-meubel en schouw met haard en inclusief concrete adviezen voor meubilair, verlichting en raambekleding. Nadat de opdrachtgever de voorkeursvariant had gekozen en er nog enkele aanpassingen werden doorgevoerd, konden de aannemer, haardenexpert, keukenspeciaalzaak, badkamerspecialist, woninginrichter en interieurbouwer aan de slag.

Resultaat

Door het verwijderen van een muur en het betrekken van de bijkeuken bij de keuken, bleek een uitbouw niet nodig om een ruimere keuken te realiseren. De woonkamer heeft een complete make-over gehad waar ook persoonlijke items uit het ‘oude’ interieur een plek hebben gekregen. Het huis voelt warm en luxe en is tevens praktisch en passend bij het gezin met opgroeiende kinderen en een hond.

Deel dit project