Een getekend huis

Object: Speelhuis
Bestemming: Wachtkamer radiologie in Tergooiziekenhuizen

Opdracht

Als kind is een bezoek aan het ziekenhuis spannend. Dokters in witte jassen, zieke mensen om je heen; een omgeving die niet direct een prettig gevoel geeft. Al niet voor volwassenen, laat staan voor kinderen. En als er dan ook nog in de wachtkamer gewacht moet worden, dan is wachten in een speelse en vrolijke omgeving wel zo leuk. Aan Eva werd gevraagd met een ontwerp te komen voor de wachtkamer. Speciaal voor kinderen dus. Geen standaard tafel met stoeltjes. Nee, iets waar kinderen blij van worden, waar ze even vergeten waarvoor ze eigenlijk in het ziekenhuis zijn.

Aanpak

Hoe kom je er het beste achter wat kinderen leuk vinden? Precies, door het kinderen te vrágen! Daarom organiseerde Eva twee workshops met kinderen van de medewerkers van de afdeling radiologie. Hoe ziet hun ideale wachtkamer eruit? Enthousiast gingen de kinderen met papier en stift aan de slag en de kinderen gingen letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes. Er werden opvallend veel regenbogen getekend, zonnen, palmbomen, maar ook huisjes in allerlei kleuren en (natuurlijk) een computer… Genoeg inspiratie voor Eva om met het ontwerp aan de slag te gaan!

Resultaat

Waarom iets nieuws verzinnen, als zo duidelijk is waar kinderen blij van worden?! Eva koos voor de tekening met het meest kleurrijke huisje en maakte daar een ontwerp van. Bijpassend ontwierp ze een computermeubel en een prachtige muurschildering. Het ziekenhuis kon het ontwerp natuurlijk alleen maar goedkeuren!

Deel dit project