Geel in je interieur: doen!

Iedereen heeft behoefte aan een zonnig en licht huis. Een manier om dat te bereiken is het gebruiken van de kleur geel in je interieur. Maar hoe pak je dat aan? Ik heb een paar suggesties om je op weg te helpen.  

Zonnig of giftig?

Geel maakt vooral kinderen vrolijk omdat het een kleur is die bij uitstek verbonden is met de zon en met licht(energie). Een kleur die we in deze tijd van het jaar goed kunnen gebruiken. Volwassenen hebben bij de kleur daarentegen ook vaak negatieve associaties: gif, protest, goedkope merken, waarschuwing voor gevaar. Misschien is dat de reden dat je het zo lastig vindt om geel toe te passen in je interieur.
Jammer, want geel is namelijk warm, fris, sprankelend en geeft je energie en focus.

Kies geel en shine bright

Maar hoe vertaal je het naar je inrichting? Je kunt natuurlijk voorbeelden gaan zoeken van interieurs waar geel in wordt gebruikt, maar het is veel leuker en inspirerender om op zoek te gaan naar natuurfoto’s, modefoto’s en afbeeldingen van patronen in dekbedden, serviezen, behang. De gevonden kleurencombinaties kun je vervolgens toepassen in je interieur.
Met name natuurfoto’s leveren harmonische kleurcombinaties op die je zelf niet 123 zou verzinnen. Een handig hulpmiddel daarbij Is de App Pantone Studio, die bij iedere foto een pallet van 5 kleuren maakt. Ook fijn wanneer je je interieur bij een favoriet schilderij wil laten passen….

Kleurencombinaties met geel

Breng het actieve geel in harmonie door het te combineren met andere kleuren.Geel met olijf zorgt voor een natuurlijke en aardse sfeer. Geel kan hard overkomen naast wit of zwart, maar geel gemengd met zwart en/of wit wordt olijfkleurig en combineert prachtig met helgeel en oranje-geel.

Geel maakt het excentrieke en creatieve paars sprankelend.

Geel geeft het koele blauw warmte.